Kinderbegeleiding KIES

KIES werkt! Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht blijkt dat een scheiding grote impact op kinderen en jongeren heeft en dat KIES hen kan helpen beter met de scheiding om te gaan.

Met leeftijdgenoten komen de kinderen en jongeren vier keer bij elkaar om hun wensen, zorgen, verhalen en meningen aan elkaar te vertellen door middel van gesprek en spel. Apart Verder is gecertificeerd als KIES coach en KIES begeleider. Bekijk hier een filmpje over KIES.

Uit ervaring blijkt dat kinderen KIES© echt als prettig ervaren. Ze vinden het fijn om gehoord te worden en om andere kinderen te helpen. Elk kind gaat anders om met veranderingen, maar KIES helpt altijd. Kinderen die niet deelnemen aan een KIES groep zien we in een individueel gesprek of tijdens een gesprek met broers of zussen. Daarna bespreken we met u wat onze bevindingen zijn. De input van de kinderen kunnen we gebruiken bij het opstellen van het ouderschapsplan. Kinderen leren zo om ook om met hun ouders te bespreken wat belangrijk voor hen is.

Tip!

Laat je kind de site van Villa Pinedo zien. Dat is een site speciaal voor kinderen en jongeren.