Kinderalimentatie

Ook al bent u gescheiden: u blijft samen verantwoordelijk voor de kosten van de kinderen. Die kosten worden naar draagkracht verdeeld. Kinderalimentatie wordt berekend aan de hand van de Trema-normen. Bij de berekening houden we rekening met de verdeling van de zorg, de taakverdeling en de hoogte van uw inkomen. Pas na een berekening weet u of u kinderalimentatie moet betalen – of juist ontvangt.

Ook bij co-ouderschap kan kinderalimentatie van toepassing zijn. Co-ouderschap betekent namelijk niet dat de kosten van de kinderen automatisch 50/50 worden verdeeld – het kan best zijn dat de ene ouder kinderalimentatie aan de andere ouder betaalt. Ook hier wordt gekeken naar draagkracht. De fiscus geeft allerlei mogelijkheden en regels voor de afspraak over kinderalimentatie. Vanaf 2015 zal er weer veel veranderen in de kindregelingen en worden veel belastingvoordelen geschrapt. Scheidingspraktijk Apart Verder kan deze fiscale consequenties perfect in beeld brengen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.
Wilt u weten wat de kosten zijn?

Neem dan contact met ons op voor een GRATIS adviesgesprek of bel: 06-21449991. Wij kunnen dan voor u een prijsafspraak maken op basis van uw persoonlijke situatie. Wij werken met all-in pakketprijzen of op uren basis, de keuze is aan u!