Bemiddeling

Als u samen in goede harmonie uw scheiding wilt regelen, dan kan dat via bemiddeling. Dit is vaak de snelste en de goedkoopste manier. Bovendien levert het eigenlijk altijd de beste afspraken op – u bent het er immers samen over eens.


Zo verloopt scheiden via bemiddeling:

Image

Kennismakingsgesprek

We beginnen met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek wordt besproken hoe wij te werk gaan om uw scheiding zo goed mogelijk te regelen. Wij laten u dan ook zien wat de kosten van een scheiding zijn. Nog belangrijker is om te kijken of er voldoende vertrouwen is om samen aan de slag te gaan.

Image

Intake gesprek

Besluit u tot scheiding via bemiddeling, dan volgt een intakegesprek. Wij maken een dossier aan en maken afspraken over wat wij voor u gaan doen en wat u zelf kunt doen.

Image

Convenant en Ouderschapsplan

Na verschillende gesprekken stellen wij het convenant voor u op. Als u kinderen heeft gaan we samen met u bespreken wat jullie wensen zijn over de omgangsregeling en alle andere belangrijke wensen voor jullie kinderen. Dit leggen we dan vast in het ouderschapsplan. Ook maken we berekeningen voor zowel de kinderalimentatie als de partneralimentatie.

Image

Juridische procedure

Wij ontzorgen u door de volledige procedure bij de rechtbank voor u te regelen. U hoeft dus niet meer naar een advocaat of de rechtbank om uw scheiding af te ronden.

MfN register mediator

Elise Janssen is MfN register mediator, aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging NMV en tevens Familie Mediator. Apart Verder werkt in Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Bemmel, Elst, Arnhem en omgeving. Wilt u een echtscheiding in overleg, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.