Scheiding bemiddeling

Het nemen van de beslissing om uit elkaar te gaan is een emotioneel en complex proces. Bij Apart Verder staan we als ervaren bemiddelaar voor u klaar om u tijdens deze uitdagende periode te begeleiden, met als doel de juiste oplossing te vinden. We zijn uw betrouwbare partner in scheiding bemiddeling. Bij scheiding bemiddeling streven we naar een vreedzame en respectvolle afsluiting van uw relatie. Als deskundige bemiddelaar bieden we u de ondersteuning die u nodig heeft om samen tot overeenstemming te komen, met oog voor zowel de emotionele als de juridische aspecten. Uw eigen welzijn, en dat van uw kinderen, staat bij scheiding bemiddeling centraal. 

Bij Apart Verder geloven we in maatwerk. Onze benadering is afgestemd op uw specifieke situatie en behoeften. We staan u gedurende het proces van de scheiding door middel van bemiddeling bij met begrip en expertise. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij u kunnen bijstaan met scheiding bemiddeling.

Neem contact met ons op

Elvira Miggelbrink-Peters

Elvira Miggelbrink-Peters
MfN register Mediator & RFEA


  Zo verloopt scheiden via bemiddeling:

  Image

  Kennismakingsgesprek

  We beginnen met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit eerste gesprek wordt besproken hoe wij te werk gaan om uw scheiding zo goed mogelijk te regelen. Wij laten u dan ook zien wat de kosten van een scheiding zijn. Nog belangrijker is om te kijken of er voldoende vertrouwen is om samen aan de slag te gaan.

  Image

  Convenant en Ouderschapsplan

  Na verschillende gesprekken stellen wij het convenant voor u op. Als u kinderen heeft gaan we samen met u bespreken wat jullie wensen zijn over de omgangsregeling en alle andere belangrijke wensen voor jullie kinderen. Dit leggen we dan vast in het ouderschapsplan. Ook maken we berekeningen voor zowel de kinderalimentatie als de partneralimentatie.


  Image

  Intake gesprek

  Besluit u tot scheiding via bemiddeling, dan volgt een intakegesprek. Wij maken een dossier aan en maken afspraken over wat wij voor u gaan doen en wat u zelf kunt doen.


  Image

  Juridische procedure

  Wij ontzorgen u door de volledige procedure bij de rechtbank voor u te regelen. U hoeft dus niet meer naar een advocaat of de rechtbank om uw scheiding af te ronden.

  Elvira Miggelbrink-Peters

  Echtscheidingsbegeleider en Mediator

  Als ervaringsdeskundige, en door mijn vakkennis denk ik dat ik een mooie balans kan bieden aan mijn cliënten tussen de zakelijke kant van een scheiding en de emotionele kant. Daarnaast ben ik zeer praktisch ingesteld en help ik mijn cliënten van A tot Z, zo goed mogelijk, door hun scheiding heen. 
Ik maak, voor en met jullie, een alimentatie berekening, een ouderschapsplan, de vermogensopstelling, we bespreken natuurlijk ook de pensioenen en ten slotte maak ik een convenant op. 
Daarbij hou ik rekening met de fiscale en juridische aspecten en toets ik de houdbaarheid van de gemaakte afspraken. Als MfN Register mediator  ben ik getraind om gesprekken neutraal te begeleiden en conflicten te hanteren. Daarnaast heb de accreditatie familie mediator waardoor ik ook mag werken namens de rechtbank en met toevoeging.

  Een bemiddelaar bij een scheiding

  Elke scheiding is uniek en vraagt om een op maat gemaakte aanpak. Als bemiddelaar bij uw scheiding zijn we toegewijd aan het begeleiden van u en uw partner door het gehele proces en doen dit met veel respect en zorg. Of het nu gaat om het verdelen van bezittingen, het opstellen van een ouderschapsplan of het regelen van andere financiële zaken, als bemiddelaar bieden we u de nodige ondersteuning bij de scheiding om tot eerlijke afspraken te komen die voor iedereen acceptabel zijn.

  Bemiddeling bij een echtscheiding is een cruciale stap om geschillen op te lossen zonder tussenkomst van een rechter. Als bemiddelaar creëren we een veilige omgeving waarin open communicatie wordt gestimuleerd en u samen tot de juiste oplossing kunt komen. Bemiddeling bij een echtscheiding is niet alleen kostenefficiënt, maar stelt u ook in staat om zelf de regie te houden over belangrijke beslissingen die uw toekomst beïnvloeden. Bij echtscheiding bemiddeling kijken we naar wat belangrijk is voor iedereen die erbij betrokken is. Of het nu gaat om alimentatie, huisvesting of andere juridische vraagstukken, we zijn bedreven in het vinden van evenwichtige en rechtvaardige oplossingen. Bij situaties waar bemiddeling niet tot overeenstemming leidt, biedt onze expertise in familierechtbank bemiddeling de uitkomst. We staan u bij in gerechtelijke procedures waarbij we streven naar een schikking om de impact op alle betrokkenen te minimaliseren. 


  Wat doet een bemiddelaar?

  Een bemiddelaar vervult een cruciale rol bij het faciliteren van constructieve gesprekken tussen partijen die zich in een scheiding bevinden. Bij Apart Verder zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van u en uw partner naar gezamenlijke besluitvorming, met als doel een harmonieuze scheiding. Een bemiddelaar fungeert als neutrale derde partij, waarbij ze de communicatie vergemakkelijken en helpen bij het identificeren van gemeenschappelijke grond. Naast het bijstaan bij financiële en juridische aspecten, bieden we ook emotionele ondersteuning. Ze zijn bedreven in het vinden van evenwichtige oplossingen en streven naar een vreedzame afwikkeling zonder tussenkomst van de rechter. Vertrouw op onze expertise om u door dit emotioneel uitdagende proces te loodsen, met respect voor alle betrokkenen.


  Scheidingsbemiddelaar en de bijbehorende kosten

  We begrijpen dat transparantie over de kosten van een scheidingsbemiddelaar essentieel is bij het overwegen van scheiding bemiddeling. De kostprijs van een bemiddelaar is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de complexiteit van uw situatie en de benodigde begeleiding. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek worden de verwachte kosten van de scheidingsbemiddelaar besproken, zodat u vanaf het begin een helder beeld heeft.

  Onze focus ligt op efficiëntie en kosteneffectiviteit. We streven ernaar om de financiële lasten zo laag mogelijk te houden. Een investering in scheiding bemiddeling bij Apart Verder biedt niet alleen financiële helderheid, maar geeft u ook een respectvolle en vreedzame afsluiting van uw scheiding. Vertrouw op ons om u te begeleiden door dit proces. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult om de specifieke kosten van uw scheidingsbemiddelaar te bespreken.


  Bemiddeling & mediation: wat is het verschil?

  Bemiddeling en mediation zijn twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar er zijn verschillende nuances in hun betekenis. Bemiddeling en mediation worden beide ingezet om conflicten op te lossen door middel van een neutrale derde partij, maar de context en benadering kunnen variëren. Het verschil tussen bemiddeling en mediation bij Apart Verder zit in de benadering van het conflict. Terwijl bemiddeling zich meer richt op het faciliteren van gesprekken en het vinden van gezamenlijke oplossingen, plaatst mediation een grotere nadruk op het begeleiden van partijen naar een formele overeenkomst. Bemiddeling bij Apart Verder richt zich op het begeleiden van partijen naar gezamenlijke besluitvorming, met extra nadruk op het emotionele welzijn van alle betrokkenen.


  Bij Apart Verder kunt u niet alleen terecht voor scheiding bemiddeling, maar ook voor mediation. Vertrouw op onze ervaren professionals om u door dit proces te leiden en een evenwichtige oplossing te vinden die recht doet aan uw unieke situatie. Heeft u meer informatie nodig om een beslissing te maken? U kunt hier ook meer informatie over mediation vinden en zelf ontdekken wat het verschil is tussen bemiddeling en mediation.