Partneralimentatie

Als u gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, is er na de scheiding nog een onderhoudsverplichting naar de ex-partner. Sinds 1 januari 2020 is de duur van deze verplichting afhankelijk van meerdere factoren. De Trema-berekening van de partneralimentatie is echter complexer. Deze houdt rekening met de kosten die u al heeft voor uw kinderen, uw eigen situatie en draagkracht maar ook met de werkelijke behoefte van uw ex-partner. Want wat kan de ex-partner zelf verdienen?

Partneralimentatie is meer dan alleen een zakelijke berekening: u kunt zelf ook aangeven hoe u de afspraak vorm wilt geven. In de wet staat wat de maximale termijn is voor partneralimentatie, maar een kortere termijn mag ook. De duur van de partneralimentatie hangt onder andere af van de leeftijd van het jongste kind, maar ook van de duur van het huwelijk en de leeftijd van de alimentatie gerechtigde speelt mee. Ook over de hoogte van het bedrag en over het betalen in maandelijkse termijnen of een afkoopbedrag ineens kunt u samen afspraken maken. Wij helpen u daar graag bij. Scheidingspraktijk Apart Verder volgt de ontwikkelingen over de alimentatie en andere zaken die van belang zijn, op de voet; als er nieuws is, leest u dat direct op onze site.
Wilt u weten wat de kosten zijn?

Neem dan contact met ons op voor een GRATIS adviesgesprek of bel: +31 (0)6-83415154. Wij kunnen dan voor u een prijsafspraak maken op basis van uw persoonlijke situatie. Wij werken met all-in pakketprijzen of op urenbasis, de keuze is aan u!


Neem contact met ons op

Elvira Miggelbrink-Peters

Elvira Miggelbrink-Peters
MfN register Mediator & RFEA