Scheiding & Verzuim voor medewerkers

Bij een scheiding kan je leven overspoeld worden door onzekerheden. Stel jij jezelf vragen als: 

 • Wie gaat waar wonen?
 • Hoe regelen we het goed voor de kinderen?
 • Heb ik wel genoeg inkomsten? 
 • Hoe kan ik in deze intense periode op mijn werk toch waarmaken wat van mij verwacht wordt?

Als je gaat scheiden, kunnen deze vragen door je hoofd spoken. Waarbij die laatste vraag misschien minder belangrijk voelt, maar op het moment dat je liefdesrelatie stopt, is je werkrelatie een relatie die je de zekerheid biedt die je nu zo hard nodig hebt. 

Samen sterk naar je toekomst

Je wilt werk goed doen en je relatie goed houden. Maar het is zoveel. Als je gaat scheiden hoef je niet te zwemmen of te verzuimen. En als je alleen verder gaat betekent het dat niet dat je dat alleen hoeft te doen. Vraag je werkgever of hij je de mogelijkheid biedt om je te laten begeleiden, zodat je vol vertrouwen verder kan met je werk en leven. In de huidige tijdsgeest is de wachtlijst bij een psycholoog 1, 5 jaar. Dat betekent 1,5 jaar wachten, aanmodderen en doormodderen. Zonde van je tijd en die van je werkgever. Het kan ook anders. 

"Als je alleen verder gaat betekent dat niet dat je het alleen hoeft te doen"

Voor wie

Begeleiding bij je werk en scheiding is voor jou als je leven door een scheiding op z’n kop staat maar je grip wil hebben én houden op je werk en leven. Zodat je de zekerheid en energie die je nu zo hard nodig hebt uit je werk blijft halen en je vol vertrouwen weer naar de toekomst kijkt. 

Denk je nu dit is voor mij?

Omdat je gaat scheiden of er middenin zit en je de ballen in de lucht wilt houden, thuis maar ook op je werk zodat je vol vertrouwen verder kan met je werk en leven? 

Plan je gratis kennismaking
Grip op je leven (en werk)

Grip op je werk en leven houden, gaat over persoonlijk leiderschap. Maar in een intense tijd als tijdens een scheiding, kan dat behoorlijk lastig zijn. Want laten we eerlijk zijn, hoe vaak hak je nu eigenlijk met een bijl als deze? Daarom is het fijn als je kan klankborden met iemand die je vanuit een stevige achtergrond begeleidt. Omdat zij gediplomeerd mediator, scheidingsspecialist,  ervaringsdeskundige én neutraal is. 

Als je dit niet doet

Bij een scheiding staat je leven op z’n kop en ontstaat tegelijkertijd de kans om je leven opnieuw in te richten. Ik noem dat bewust een kans en snap volkomen dat dat nu misschien niet zo voelt. Het voelt eerder als een pure noodzaak. Blijven staan ondanks de storm, de zekerheden die als stoelpoten onder je vandaan worden gezaagd en de onzekerheden die daaruit voorvloeien kunnen je overspoelen. En dat heeft gevolgen. Zoals:

 • Zwemmen dreigt verzuipen te worden
 • Je hebt geen overzicht meer
 • Emoties leiden je dag
 • Rationeel denken en concentreren lukt niet meer
 • Je energie wordt steeds minder
 • Je valt uit tegen je kinderen
 • Tegen beter weten in hopen dat een psycholoog eindelijk tijd voor je heeft
 • Je valt uit op je werk
 • Je krijgt je leven niet op de rit
 • Je ziet geen toekomst, blijft hangen
 • Je verliest je baan en daardoor je stabiele inkomsten

Kortom, je grip op je leven en werk krijgen bij een scheiding is essentieel als je na de scheiding weer met vertrouwen naar de toekomst wilt kijken en die voor jezelf wilt creëren. 

"Voorkom dat je uitvalt op je werk en tegen je kinderen"

Aanpak

Grip houden op je werk en leven bij een scheiding, doe je niet in groepjes. Dit is jouw situatie, jouw scheiding. Daarom gaan we 1 op 1 aan de slag met onderstaand stappenplan. Een voor jou op maat gemaakt plan, precies waar jij behoefte aan hebt.

Want pas als je jezelf op de rit hebt, kun je er voor je omgeving en werk zijn. Zelfinzicht en zelfvertrouwen vormen je persoonlijke basis. Denk aan het vliegtuig. Eerst zelf je zuurstofmasker op, dan je kinderen.

"Door de hulp van Elvira voelde ik mij écht gehoord en ondersteund. Elvira heeft mij ook met veel praktische zaken geholpen, waardoor ik verder kan met mijn leven.´ Mijn baas heb ik extra bedankt voor deze mooie kans, het heeft mij nog gemotiveerder gemaakt."

Susanne

Neem contact met ons op

Elvira Miggelbrink-Peters

Elvira Miggelbrink-Peters
MfN register Mediator & RFEA