Mediation

Het proces van scheiden is een delicate fase van het leven. Kies voor een respectvolle en effectieve benadering tot netjes scheiden met een MfN mediation. Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis en wij begrijpen dat u in deze emotionele tijd op zoek bent naar professionele en respectvolle begeleiding. Scheidingsmediation is de sleutel tot een respectvolle, zorgvuldige scheiding, waarbij u de regie houdt over belangrijke beslissingen.

Bij Apart Verder in Nijmegen geloven we in de kracht van bemiddeling en het belang van een doeltreffende en respectvolle communicatie.  Ongeacht de reden waarom u kiest voor scheiden via een mediator, bijvoorbeeld vanwege juridische kwesties, financiële vraagstukken of het opstellen van een ouderschapsplan, we zijn er graag om u hierbij te begeleiden. We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van koppels bij het vinden van gezamenlijke oplossingen, waarbij ‘een zorgvuldige afronding van uw huwelijk of relatie’ centraal staat. Bij Apart Verder kunt u rekenen op professionele begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie en wat u nodig heeft. 

Wij begrijpen dat elke scheiding uniek is, en daarom bieden wij maatwerk in scheidingsmediation, waarbij uw belangen en wensen centraal staan. Kies voor Apart Verder en ervaar de rust en helderheid die scheidingsmediation kan brengen in deze emotionele en uitdagende periode van uw leven. Neem de eerste stap naar een nieuwe toekomst en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij uw scheiding. 

MfN register mediator

Elvira Peters is MfN register mediator, aangesloten bij de Scheidingsdeskundige en tevens Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA). Apart Verder werkt in Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Bemmel, Elst, Arnhem en omgeving. Wilt u een echtscheiding in overleg, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.


Neem contact met ons op

Elvira Miggelbrink-Peters

Elvira Miggelbrink-Peters
MfN register Mediator & RFEA

  Mediation bij een scheiding

  Het inschakelen van een mediator bij scheiding is cruciaal voor een soepel en respectvol scheidingsproces. Als gespecialiseerde mediator staan wij paraat om u te begeleiden bij uw (echt)scheiding. Door een mediator in te schakelen bij uw scheiding, creëert u een neutrale, veilige, omgeving waarin open communicatie en het vinden van gezamenlijke oplossingen centraal staan.

  Wij begeleiden u stap voor stap, zodat u de juiste beslissingen kunt nemen en tot een evenwichtige overeenkomst kunt komen. Kies vandaag nog voor mediation bij een (echt)scheiding en ontdek de voordelen van professionele begeleiding tijdens uw scheidingstraject.

  MfN mediator

  Bij Apart Verder staat één ding centraal: uw persoonlijke begeleiding door een ervaren MfN-mediator. Als MfN-mediator (Mediation Federatie Nederland) zijn we trots op onze registratie als erkende mediator door deze vooraanstaande organisatie. Kies voor onze deskundigheid en professionaliteit als register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA), en u bent verzekerd van begeleiding die verder gaat dan standaard mediation.
  Als register financieel echtscheidingsadviseur mag u er op vertrouwen dat wij ook kijken naar het fiscale en jurdische deel van uw (echt)scheiding. 

  Als gecertificeerde mediator begrijpen we de complexiteit van scheidingen en bieden we niet alleen mediation, maar ook uitgebreid advies als register financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) Deze certificering betekent dat we niet alleen bekwaam zijn in mediation, maar ook beschikken over diepgaande kennis van alle facetten rondom scheidingen.

  Wanneer u een MfN-mediator wilt inschakelen, bent u bij Apart Verder aan het juiste adres. Ontdek het verschil van werken met een erkende en gecertificeerde mediator en vertrouw op ons, uw persoonlijke gids tijdens uw unieke scheidingstraject. Samen zorgen we voor een respectvolle, zorgvuldige en doeltreffende afwikkeling van uw scheiding.

  Wat is een registermediator?

  Een registermediator is een professionele bemiddelaar die is opgenomen in een officieel register, zoals het Mfn-register (Mediation Federatie Nederland). Geregistreerde mediators hebben strenge kwalificatiecriteria doorstaan en voldoen aan hoge standaarden van opleiding en ervaring. Als registermediator zijn we erkend en gecertificeerd door een gerenommeerde organisatie, waardoor we bij Apart Verder uw scheidingstraject met expertise en integriteit kunnen begeleiden. Door te kiezen voor een registermediator zoals Apart Verder, kunt u vertrouwen op een professionele aanpak en de garantie dat uw belangen op deskundige wijze worden behartigd.

  De kosten van een mediator bij een scheiding

  Bij Apart Verder begrijpen we dat transparantie over kosten essentieel is bij het overwegen van mediation bij scheiding. Onze tarieven voor mediation bij echtscheiding zijn eerlijk en duidelijk. U heeft bij ons de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de kosten vanaf het begin, zodat u vol vertrouwen het scheidingstraject ingaat.
  U kunt bij ons kiezen voor aan all-in tarief of een uurtarief. U kiest wat het beste bij uw situatie past. 

  Wist u dat het ook mogelijk is om in aanmerking te komen voor een toevoeging via de Raad voor Rechtsbijstand voor de kosten van mediation? Hiermee worden de kosten gedeeltelijk of zelfs volledig gedekt, afhankelijk van uw financiële situatie. Bij Apart Verder streven we ernaar om kwalitatieve mediation toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht het budget. Ontdek de mogelijkheden van onze tarieven en de eventuele toevoeging voor mediation, zodat u zonder financiële zorgen kunt werken aan een respectvolle en passende oplossing voor uw scheiding.

  Scheiden: mediator of advocaat?

  Bij de keuze tussen een mediator en een advocaat bij scheiding is het belangrijk om te begrijpen waarin ze verschillen. Scheiden met een mediator biedt een alternatieve benadering, gericht op samenwerking en gezamenlijke besluitvorming. In tegenstelling tot een advocaat, die vaak de juridische belangen behartigt, fungeert een mediator als neutrale derde partij die u begeleidt naar wederzijdse overeenstemming.

  Het verschil tussen een mediator en een advocaat bij het scheiden ligt in de benadering van het proces. Mediation bevordert open communicatie en zoekt gezamenlijke oplossingen waarbij u zelf de regie in handen hebt, terwijl een advocaat doorgaans juridische procedures volgt. Bij Apart Verder in Nijmegen krijgt u de expertise van een ervaren mediator, waardoor u actief deelneemt aan het scheidingstraject en samen met uw partner tot afspraken komt. Ontdek het verschil met een mediator en kies voor een respectvolle en doeltreffende aanpak van uw scheiding.