Wettelijk Ouderschapsplan

Ook al gaat u als partners uit elkaar, u blijft wel beiden ouders van uw kinderen. Het is belangrijk dat alles rondom de kinderen goed en duidelijk wordt geregeld. Daarom moeten alle ouders die uit elkaar gaan, een ouderschapsplan opstellen. In dit ouderschapsplan staat o.a. wanneer welke ouder voor de kinderen zorgt, wie het gezag heeft, hoe de kosten voor de kinderen worden verdeeld en wat de hoogte van de kinderalimentatie wordt.

Het lijkt soms erg gedetailleerd om af te spreken wie de kapper betaalt, of bij wie de kinderen in de kerstvakantie zullen zijn. Maar een gedegen ouderschapsplan voorkomt onenigheid tussen partijen in de toekomst. Samen met u bespreken wij alle onderdelen van het ouderschapsplan. En wanneer u het eens bent, leggen wij uw afspraken nauwkeurig en secuur vast. In het ouderschapsplan moet ook komen te staan op welke manier uw kinderen bij het opstellen van het plan zijn betrokken. Doordat wij werken met het KIES (Kinderen In Scheiding Situaties) programma, worden uw kinderen ook betrokken en geholpen tijdens de scheiding. U krijgt op deze manier een persoonlijk en op maat gemaakt ouderschapsplan, waarmee u samen als ouders de toekomst in kunt.
MfN register mediator

Elvira Peters is MfN register mediator, aangesloten bij de Scheidingsdeskundige en tevens Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA). Apart Verder werkt in Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Bemmel, Elst, Arnhem en omgeving. Wilt u een echtscheiding in overleg, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.


Neem contact met ons op

Elvira Miggelbrink-Peters

Elvira Miggelbrink-Peters
MfN register Mediator & RFEA