Scheiden en nu?

Nu u heeft besloten te gaan scheiden, zijn er meerdere wegen die u kunt bewandelen. De beste weg is om via bemiddeling samen tot afspraken te komen. Wij begeleiden u dan van A tot Z: we voeren gesprekken over uw kinderen, uw vermogen en uw woning. We werken mogelijke scenario’s uit en denken met u mee. Alle afspraken worden vastgelegd in het convenant en het ouderschapsplan. En uiteraard verzorgen we ook het juridische en fiscale deel. 

Het kan echter zijn dat de communicatie even niet zo soepel loopt. U moet eerst weer met elkaar kúnnen praten, voordat u afspraken kunt maken. Door mediation wordt u intensief begeleid, waarna u wél in staat bent om samen inhoudelijk de belangrijke zaken door te nemen. Bij mediation gaat het ook over hoe u met elkaar communiceert en hoe u dat kunt verbeteren. Als u niet bereid of in staat bent om samen om de tafel te gaan om uw scheiding te bespreken, dan is een rechtszaak de enige optie. Wij kunnen u hierover advies geven en/of eventueel met u een juridische procedure bij de rechtbank voorbereiden. Een rechtszaak is echter voor alle betrokken partijen, inclusief uw kinderen, vaak een heel ingrijpende gebeurtenis. We zullen dus altijd proberen om door middel van mediation de gang naar de rechtszaal te voorkomen. Scheiden doe je tenslotte samen!

Image
"Tijdens het gesprek met Elise durfde ik eigenlijk voor het eerst te zeggen waarom ik zo verdrietig ben dat papa en mama uit elkaar zijn. Gelukkig mag nu de hond ook mee naar papa. Dat scheelt al heel veel."

Jort, 11 jaar

Wilt u weten wat de kosten zijn?

Neem dan contact met ons op voor een GRATIS adviesgesprek of bel: 06-21449991. Wij kunnen dan voor u een prijsafspraak maken op basis van uw persoonlijke situatie. Wij werken met all-in pakketprijzen of op urenbasis, de keuze is aan u!