Co-ouderschap beter voor de kinderen?

Uit een promotie onderzoek van Sarah Westphal van de Universiteit van Utrecht blijkt dat kinderen met co-ouderschap zich beter voelen. Het psychologisch en sociaal welzijn van kinderen die na een scheiding afwisselend bij beide ouders wonen ligt hoger dan dat van kinderen die bij één van de ouders wonen.

Westphal onderzocht hoe omgangsregelingen na een scheiding de afgelopen vijftig jaar zijn veranderd, en wat de gevolgen van deze zorgregelingen zijn voor het welzijn van kinderen. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen in ‘co-ouderschap’, waarbij ze afwisselend bij beide ouders wonen, minder psychologische problemen hebben dan kinderen die bij hun vader of moeder wonen.

Het onderzoek toont verder aan dat een conflictueuze relatie tussen gescheiden ouders slecht is voor het welzijn van het kind. Vaak wordt aangenomen dat kinderen in geval van co-ouderschap in hogere mate worden blootgesteld aan conflicten. Maar ook als er na de scheiding een conflictsituatie tussen ouders bestaat, is het volgens Westphal voor het welzijn van het kind beter als het afwisselend bij beide ouders woont.

Als mediator en KIES omgangsbegeleider helpen wij  u graag om vooral samen uw scheiding goed te regelen voor u en uw kinderen. Met het speciale KIES programma geven wij kinderen ook een stem in de scheiding van hun ouders en dat helpt! Bel voor de regio Nijmegen met Elise Janssen, woont u in de regio Rotterdam dan belt u met Els Mintjes. Wij nodigen u van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bron: Universiteit Utrecht

Over de Auteur

Elvira Miggelbrink-Peters

Facebook

MfN register Mediator Echtscheiding Nijmegen. Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Herveld, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

Bericht delen: