Huwelijksgeluk is te regelen

Een op de 3 huwelijken eindigt door een echtscheiding, 10% van de gehuwden woont getrouwd apart en de rest? Hoeveel vreugdeloze relaties zijn er? Hoe dat komt en hoe het huwelijksgeluk verbetert kan worden is onderzocht en nu bijeen gebracht in een korte samenvatting door Time’s Eric Baker. Een belangrijke reden is de al snel optredende verveling tussen de echtelieden.

Eerst is alles aan die ander interessant en voel je elkaar fantastisch aan. Dat slaat al snel om desinteresse en ergernis over de voorspelbaarheid van de ander. Dit bleek bij gearrangeerde huwelijken heel anders. Die begonnen vaak juist met een laag geluksgehalte maar ‘door hard voor het huwelijk te vechten en je best te doen’ werden deze huwelijken juist steeds liefdevoller. De conclusie is dan ook dat je iets moet doen voor je geluk.

Daarnaast is het funest als je de ander wilt gaan veranderen. Dat levert juist strijd en frustratie op in plaats van harmonie en liefdesgeluk.

Tot slot is het samen beleven van spannende dingen een belangrijk ingredient voor een fijne relatie. En vergeet dan de ‘romantische’ dingen zoals uit eten en hecht zelfs maar minder waarde aan sex en kies juist voor uitstapjes die voor jullie beiden nieuw zijn zoals naar een museum of  activiteiten die je niet vaak doet, zoals samen koken of gaan dansen.

Er is nu een programma op TV “Het geheim van een goed huwelijk”. Is de wetenschap een betere matchmaker dan je hart?  In dit programma proberen ze deze vraag te beantwoorden.  Elke woensdag om 20.30 uur op Net5.

Over de Auteur

Elise Janssen | MfN Familie Mediator Nijmegen

Facebook Twitter Google+

Mediator Echtscheiding Nijmegen. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. MfN register familie mediator. Tevens rechtbank mediator dus toevoeging (subsidie) is mogelijk. Mocht u verzekerd zijn bij de DAS rechtsbijstand dan zijn er diverse mogelijkheden voor scheidingshulp.

Bericht delen: