kinderen en echtscheiding

Kinderen en scheiding

Kinderen en scheiding, een leestip!

Een scheiding is zeer ingrijpend, voor zowel ouders als kinderen. Klinisch psycholoog JoAnne Pedro-Carroll laat in dit boek zien dat kinderen er met de juiste hulp ook sterker uit kunnen komen dan ze voor die tijd waren. Iets waar ik persoonlijk als mediator ook in geloof. Mijn kinderen zijn ook sterker uit de scheiding gekomen, durf ik uit eigen ervaring te zeggen. Inmiddels zijn mijn kinderen 16 en 20 jaar, maar wat had ik graag dit boek al eerder gelezen.

‘Kinderen op de eerste plaats’ beschrijft hoe je met kinderen van verschillende leeftijden kunt praten over uit elkaar gaan. En hoe je alle veranderingen in het gezin die daarmee gepaard gaan kunt bespreken. Het geeft ouders duidelijk inzicht in wat kinderen voelen maar vaak niet kunnen of willen zeggen. Het laat zien wat de blijvende gevolgen van een scheiding zijn en legt uit welke uitdagingen een nieuwe relatie met zich meebrengt.

Praktische tips voor ouders en kinderen

Het boek geeft heel veel praktische adviezen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. En tips aan ouders en kinderen in scheiding aan de hand van échte verhalen van ouders. Haar interventieprogramma voor kinderen van ouders in scheiding, het Children of Divorce Intervention Program (CODIP), wordt in Nederland op grote schaal ingevoerd bij kinderen van 4-6 jaar (Stoere Schildpadden) en 6-8 jaar (Dappere Dino’s). Het programma lijkt op het KIES, kinderen in echtscheiding, wat ikzelf gebruik in de gesprekken die ik voer met kinderen op mijn kantoor in Nijmegen.

Over de schrijfster van kinderen op de eerste plaats

Dr. JoAnne Pedro Carroll is klinisch psycholoog, onderzoeker en therapeut. Ze is oprichter van het Children of Divorce Intervention Program en een internationale autoriteit op het gebied van kinderen en scheiding . Ze heeft voor haar werk diverse prijzen en onderscheidingen gekregen.
‘Dit boek combineert op unieke wijze praktische inzichten betreffende scheiding, met begrip, medeleven, onderbouwde handvatten en hoop.’ – Mariska Klein Velderman, Programmaleider Kennisprogramma ‘Psychosociale aspecten van gezond opgroeien en opvoeden’ bij TNO Child Health.

Het boek is te kopen bij Dekker van de Vegt in Nijmegen of online te bestellen bij bestel bij Bol.com

 

Over de Auteur

Elvira Miggelbrink-Peters

Facebook

MfN register Mediator Echtscheiding Nijmegen. Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Herveld, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

Bericht delen: