mediation

Mediation in Nijmegen

Op het moment dat besloten wordt te gaan scheiden, moet er ontzettend veel geregeld worden. Alle spullen moeten ‘verdeeld’ worden, er moeten afspraken gemaakt worden over de kinderen, als die er zijn, en de financiën moeten gesplitst worden. Om dit alles in goede banen te leiden, is het belangrijk hierbij iemand in te schakelen die van A tot Z weet wat er allemaal komt kijken bij een scheiding. Dit kan een advocaat zijn, of twee, maar vaak is een mediator een goede keuze.

Wat is mediation?

Bij een mediator regelen de toekomstige ex-partners hun scheiding samen. Dit betekent dat de gesprekken ook samen gevoerd worden en dat dus altijd beiden aanwezig zijn tijdens die gesprekken. Het voordeel van het regelen van een scheiding via een mediator is dan ook dat men beiden beslissingen neemt hoe de zaken geregeld moeten worden en deze niet overlaat aan anderen, zoals een rechter. Daarnaast zijn de kosten voor een scheiding veel lager dan de kosten die gemaakt worden voor één of zelfs twee advocaten.

Wat doet een mediator?

Een mediator helpt bij het regelen van de echtscheiding en staat neutraal en dus onpartijdig tussen de partners. Hij of zij zal ervoor zorgen dat alle aspecten waarover afspraken gemaakt moeten worden aan bod komen, waarbij altijd ruimte is voor het aanhoren van emoties en verschillende belangen. Dit echter wel met het uitgangspunt dat de toekomst telt en dat beiden tevreden moeten zijn met het eindresultaat. Bij mediation staat dus de bereidheid om samen tot een acceptabele oplossing te komen centraal. Helaas lukt dit niet altijd dit te bereiken, omdat bijvoorbeeld de belangen van de afzonderlijke partners toch te ver uit elkaar blijken te liggen. Als dit het geval is, dan zal de mediator aangeven dat de scheiding anders geregeld moet worden, via de rechter, waarvoor een advocaat ingeschakeld moet worden.

MfN-register

Omdat mediator geen beschermde titel is, mag iedereen in Nederland zich zo noemen, wat niet altijd ten goede komt aan de kwaliteit. Kies daarom altijd een mediator die ingeschreven staat bij het MfN-register, zoals de mediators van Apart Verder in Nijmegen. Zij hebben de juiste kennis, volgen steeds scholing en bijscholing en zijn erkend door de Raad voor Rechtsbijstand.

Over de Auteur

Elise Janssen | MfN Family Mediator

Facebook Twitter Google+

Mediator Echtscheiding Nijmegen. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. MfN register familie mediator. Tevens rechtbank mediator dus toevoeging (subsidie) is mogelijk. Mocht u verzekerd zijn bij de DAS rechtsbijstand dan zijn er diverse mogelijkheden voor scheidingshulp.

Bericht delen: