Corona

Mediator in Nijmegen in coronatijd

Sinds begin maart van dit jaar is er in Nederland veel veranderd. Het is crisistijd, coronacrisis, en de hele wereld staat erdoor op zijn kop. De tijdelijke intelligente lockdown heeft ervoor gezorgd dat we op compleet andere manieren met elkaar om moeten gaan, zowel werkgerelateerd als in familieverband. Nieuwe initiatieven op afstand worden ontplooid en thuiswerken is de norm geworden. Helaas ontstaan door het bij elkaar zijn, regelmatig ook extra spanningen. Soms zijn deze spanningen van dien aard dat mensen besluiten dat ze niet meer samen willen blijven en wordt een scheiding ingezet. Of misschien was die conclusie al eerder getrokken en was de weg naar mediation al ingezet. Maar hoe werkt dat nu, mediation in coronatijd?

Mediation in de anderhalve-meter-samenleving
Inmiddels – juni 2020 – is de intelligente lockdown deels opgeheven en zijn we druk bezig ons aan te passen aan de anderhalve-meter-samenleving. Uiteraard doen we dat ook bij Scheidingspraktijk Apart Verder. We hebben ons kantoor coronaproof gemaakt, wat wil zeggen dat wij uw scheiding door onze mediators face-to-face op kantoor kunnen regelen. Het is mogelijk om op anderhalve meter afstand van elkaar plaats te nemen achter een plexiglas scherm.

De maatregelen
Bij binnenkomst wordt u gevraagd om uw handen minimaal 20 seconden goed te reinigen. Ook vragen we u of u gezondheidsklachten hebt, zoals hoesten, een loopneus, kortademigheid of koorts boven de 38 ºC. Dit noemen we een ‘checkgesprek’. Bij binnenkomst en bij vertrek schudden we geen handen. Hebt u thuis al last van (milde) klachten, blijf dan thuis en neem contact met ons op om de afspraak te verplaatsen. Vanaf 1 juni is het mogelijk om u te laten testen als u klachten hebt. Doe dit op het moment dat dit nodig is.

Online mediation
Als u niet in staat bent naar kantoor te komen, of als u dit liever niet wilt, kunnen we een online-afspraak inplannen via videobellen. Ook op deze manier kunnen we voor u bij Apart Verder een scheiding door middel van mediation goed regelen.

Hulp nodig van een mediator? Bij Scheidingspraktijk Apart Verder in Nijmegen zorgen we er ook in tijden van corona voor dat u goed geholpen wordt. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Over de Auteur

Elvira Miggelbrink-Peters

Facebook

MfN register Mediator Echtscheiding Nijmegen. Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Herveld, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

Bericht delen: