mediator nijmegen nodig

Mediator in Nijmegen nodig?

Mediator in Nijmegen nodig?

Een mediator nodig omdat u gaat scheiden of uit elkaar gaat? Uit ervaring kan ik zeggen dat een scheiding  grote onzekerheid met zich meebrengt. Vragen zoals waar ga ik wonen? Hoe moet ik financieel verder? Wat gebeurd er met jullie huis? En hoe moet dat nu met de kinderen? Zeker als jullie samen kinderen hebben dan is het belangrijk om vooral te kijken hoe jullie samen de toekomst ingaan als `collega ouders´. Maar ook als er geen kinderen zijn of ze zijn al volwassen dan is het belangrijk om afspraken te maken met elkaar waar je allebei achter staat. Daar word je uiteindelijk beter van en zorgt ervoor dat je echt apart verder kunt.

Wanneer kies je voor een mediator?

Regelmatig hoor ik de opmerking; wij hebben helemaal geen ruzie, dus dan hebben we toch ook geen mediator nodig? Ook al heb je geen ruzie, dan nog is het fijn om samen de scheiding te regelen. Zeker als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, zul je de scheiding via de rechtbank of notaris moeten regelen. Het is dan beter om dit samen te doen met een mediator. Als ervaren mediator help ik jullie door alle vragen en onderwerpen voor te leggen die geregeld moeten worden. Denk daarbij aan alimentatie, jullie woning, pensioen, omgangsregeling enzovoort. Ik leg jullie uit wat de mogelijkheden zijn en jullie beslissen per onderwerp welke afspraken jullie willen maken. Als neutrale mediator wijs ik jullie op de eventuele fiscale en juridische consequenties van jullie keuzes. Ik help jullie dus om de juiste keuzes te maken die passend zijn in jullie specifieke situatie.

Wat is het verschil tussen een mediator en een advocaat?

Het grote verschil tussen een mediator en een advocaat is redelijk eenvoudig uit te leggen. Een mediator probeert samen met jullie tot een oplossing te komen. Een oplossing waar jullie allebei achter staan. In mijn ogen als mediator krijg je dan een ouderschapsplan of convenant wat toekomst bestendig is. En waardoor je echt apart verder kunt! Een advocaat staat echter één van jullie beiden bij en dat maakt dat de beslissingen meestal niet door jullie samen worden genomen. Daarnaast is een advocaat ook vaak duurder dan een mediator. En het voordeel is dat jullie de kosten voor mediation samen betalen, dus dat scheelt de helft.

Als MfN register mediator werk ik ook voor de rechtbank. Afhankelijk van je inkomen in het peiljaar en het eigen vermogen kun je aanspraak maken op een toevoeging oftewel subsidie.  Zie voor meer info Raad voor Rechtsbijstand.

Wil je meer weten of zoek je een mediator in Nijmegen? Bel mij gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek CONTACT

 

Over de Auteur

Elvira Miggelbrink-Peters

Facebook

MfN register Mediator Echtscheiding Nijmegen. Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Herveld, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

Bericht delen: