Minder vrouwen krijgen minder alimentatie

Steeds minder vrouwen krijgen na een scheiding  partneralimentatie mee. Een op de zes gescheiden vrouwen krijgt geld van haar ex-man, terwijl dat zeven jaar geleden nog een op de vijf was. Het bedrag dat ze meekrijgen is ook gedaald, blijkt dinsdag uit cijfers van het CBS.

De daling van het aantal vrouwen dat alimentatie krijgt is mogelijk te verklaren door de toegenomen financiële zelfstandigheid van vrouwen, aldus het CBS. In slechts een procent van de gevallen krijgt een man alimentatie.

Vorig jaar moest een rechter ruim 35.000 keer een scheiding uitspreken. Ongeveer 5600 vrouwen kregen daarna alimentatie.

Het bedrag dat vrouwen meekrijgen daalt licht. Gemiddeld krijgt een vrouw €980  per maand. Dat is zo’n €50 minder dan in 2009, aldus het CBS. Tussen 2001 en 2009 nam het bedrag juist toe.

Overigens verschillen de bedragen die vrouwen meekrijgen behoorlijk, aldus het CBS. Een op de drie vrouwen krijgt minder dan €400 per maand, terwijl twintig procent meer dan €1600 meekrijgt.

Bron: Telegraaf en Novum

 

Over de Auteur

Elise Janssen | MfN Familie Mediator Nijmegen

Facebook Twitter Google+

Mediator Echtscheiding Nijmegen. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. MfN register familie mediator. Tevens rechtbank mediator dus toevoeging (subsidie) is mogelijk. Mocht u verzekerd zijn bij de DAS rechtsbijstand dan zijn er diverse mogelijkheden voor scheidingshulp.

Bericht delen: