ouderschapsplan voorbeeld

Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan voorbeeld en opstellen

Het ouderschapsplan is een uitstekende basis om goed uit elkaar te gaan. Uit elkaar met goede zorg voor de kinderen, door daarin beiden jullie belangrijke rol te spelen. Tijdens mediation bij een scheiding in Nijmegen maakt u afspraken in dit plan, zodat voor alle partijen duidelijk is welke rechten en plichten er gelden.

Tip: het ouderschapsplan is wettelijk verplicht. Die verplichting geldt op basis van de wet Bevordering Voortgezet Ouderschap en Zorgvuldige Scheiding, van 1 maart 2009. Klik hier voor meer info eisen ouderschapsplan

Tijdens mediation maakt u samen een op maat gemaakt ouderschapsplan. Jullie beiden wensen vormen hiervoor de basis, om goede afspraken te maken die iedereen na zal komen. Dankzij de gedetailleerde documentatie in het plan is tot in de kleine details duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is. Allemaal om kinderen ook na een scheiding de best mogelijke omgeving om in op te groeien te bieden.

Ouderschapsplan voorbeeld

Benieuwd naar een voorbeeld ouderschapsplan en wat daarin staat? We zetten een paar belangrijke zaken op een rij:

 • Het huis en thuis
  Waar gaan de kinderen wonen en hoe wordt de tijd tussen papa en mama verdeeld? Is het mogelijk om af te wijken van de regeling en wat is daarvoor nodig?
 • Halen en brengen
  Hoe komen de kinderen van de ene naar de andere ouder? Wie is daarvoor verantwoordelijk?
 • Huisregels
  Welke huisregels worden er in gezamenlijk overleg opgesteld? Tot waar gelden de eigen rechten en waarvoor is toestemming van de ander nodig? Wat gebeurt er als jullie het daarover oneens zijn?
 • Vrijetijdsbesteding
  Waar gaan de kinderen sporten of naar andere buitenschoolse activiteiten? Wie is daarvoor verantwoordelijk?
 • Geldzaken
  Hoe worden de dagelijkse kosten, de kinderalimentatie en studiekosten verdeeld? Hoeveel zakgeld krijgen de kinderen en hoe gaan jullie om met ziektekosten en andere onverwachte kosten?
 • Schoolzaken
  Hoe maken jullie de schoolkeuze en de keuze voor activiteiten op en rondom school? Hoe wisselen jullie informatie over school uit en hoe zal de huiswerkbegeleiding er in de praktijk uit gaan zien?

Het zijn belangrijke afspraken voor in het ouderschapsplan. Graag een ouderschapsplan voorbeeld ontvangen? Daar gaan we graag voor u mee aan de slag. Op die manier wordt goed duidelijk wat u daarvan kunt verwachten.

KIES© Kinderbegeleidingsprogramma

Zowel voor het voorbeeld ouderschapsplan als het daadwerkelijke document maken we gebruik van het KIES© Kinderbegeleidingsprogramma. We zorgen er daarmee voor dat de kinderen ook met elkaar, met u en met ons kunnen spreken over wat zij belangrijk vinden. Op hun eigen niveau en in hun eigen tempo, zodat ze ook een rol krijgen in de mediation  (mediation) in het algemeen en bijvoorbeeld de omgangsregeling (omgangsregeling)  in het bijzonder. Wil je een ouderschapsplan voorbeeld? Klik dan hier ouderschapsplan voorbeeld

Meer weten over het KIES© Kinderbegeleidingsprogramma, een voorbeeld ouderschapsplan ontvangen of vragen over mediation bij een scheiding in Nijmegen? Neem contact (https://apartverder.nl/over-ons/) met ons op, we horen graag van u.

Over de Auteur

Elvira Miggelbrink-Peters

Facebook

MfN register Mediator Echtscheiding Nijmegen. Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Herveld, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

Bericht delen: