Wat doet een mediator?

Als u besluit uit elkaar te gaan, is dat altijd een hele emotionele beslissing. Door alle emoties is het vaak lastig om met elkaar goede afspraken te maken over bijvoorbeeld de omgang met de kinderen of over de verdeling van het huis. U kunt ervoor kiezen u te laten bijstaan door een advocaat en uw scheiding in de rechtszaal te regelen, maar meestal is er dan een verliezende en een winnende partij. Dit maakt een scheiding vaak nog pijnlijker. Uw scheiding regelen met behulp van een mediator is een andere optie. Een mediator stelt zich altijd neutraal op en zal u beiden helpen uw scheiding zo goed mogelijk te regelen.

Wat is een mediator?
Mediator betekent in het Nederlands bemiddelaar. Een bemiddelaar die helpt bij het oplossen van conflicten op verschillend gebied, waaronder echtscheidingen. Een mediator heeft nooit een eenzijdig belang en zal door het stellen van vragen samen met u naar oplossingen zoeken. Datgene wat u beiden besluit zal worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Een MfN mediator
Bij Scheidingspraktijk Apart Verder zijn de mediators MfN-geregistreerd. Dit betekent dat zij de door de MfN (Mediatorsfederatie Nederland) erkende opleiding tot mediator met succes hebben afgerond. De titel MfN-registermediator is een beschermde titel en alle mediators moeten zich jaarlijks laten bijscholen.

Waarvoor is mediation geschikt?
Mediation is niet alleen geschikt bij bemiddeling in echtscheidingen, het kan worden toegepast bij vrijwel alle soorten conflicten, zowel privé als zakelijk. Denk bijvoorbeeld aan een familieconflict, waarbij betrokkenen opnieuw met elkaar in gesprek komen en zo manieren vinden om hun geschillen uit te praten. Of aan een arbeidsconflict tussen werknemer en werkgever of tussen werknemers onderling. Een mediator kan de angel uit het conflict halen, zonder hierover een mening te hebben en helpen een oplossing te zoeken voor de verstoorde (werk)relatie.

Geen relatietherapeut
Het is belangrijk duidelijk te hebben dat een mediator geen relatietherapeut is. Een mediator helpt bij het maken van afspraken waarbij het streven is conflicten op te lossen. Als blijkt dat problemen op een ander vlak liggen, zal de mediator u het advies geven contact op te nemen met een (relatie)therapeut.

Over de Auteur

Elise Janssen | MfN Family Mediator

Facebook Twitter Google+

Mediator Echtscheiding Nijmegen. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. MfN register familie mediator. Tevens rechtbank mediator dus toevoeging (subsidie) is mogelijk. Mocht u verzekerd zijn bij de DAS rechtsbijstand dan zijn er diverse mogelijkheden voor scheidingshulp.

Bericht delen: