Nieuwe partner melden via facebook?

Social media is niet meer weg te denken uit de wijze waarop wij met elkaar communiceren. Even appen of een post op facebook is voor vele net zo vanzelfsprekend als tandenpoetsen. Vaak is deze vorm van met elkaar in contact zijn handig en lekker snel. Maar wat als er via de mail eindeloze discussies ontstaan of verwarrring over wat er nu precies is afgesproken via de whatsapp. Een voorbeeld uit mijn praktijk waarop het zeker niet moet is van de client die me overstuur belde met de mededeling dat hij erachter was gekomen dat zijn ex een nieuwe partner had. Een wederzijdse kennis had zijn profielfoto op facebook gewijzigd: hij stond erop met de ex van mijn client én hun gezamenlijke kinderen! Derdelijke informative deel je zeker niet voor de eerste keer via social media met elkaar.

Veilig en verstandig gebruik van social media geldt in alle gevallen natuurlijk maar in een scheidingssituatie heb je meer rekenschap te geven van de gevoeligheden die er kunnen zijn.

Enkele tips die kunnen helpen: –

  • Bespreek tijdens het scheidingsproces vast wat je wat je via de social media wel en niet met elkaar en derden deelt.
  • Bespreek belangrijke zaken zoveel mogelijk telefonisch of liever nog face to face
  • Als jullie het allebei leuk vinden maak dan samen één facebookpagina voor de kinderen en zet daar samen info en foto’s op

Wees je bewust van het feit dat alles wat gepost wordt op het internet beland en daar voor lange tijd op blijft staan. Gebrek aan goede communicatie is vaak een reden voor partijen om uit elkaar te gaan en daarom is het voor gescheiden ouders nog meer dan anders belangrijk dat zij de tijd nemen om dingen te overleggen en te bespreken.

Een tip die een van de kinderen gaf die in de praktijk kwam: ‘papa en mama moeten gewoon even gaan praten en de telefoon moet uit. De telefoon bzzzzt steeds en dan kunnen ze zich niet concentreren.’ Inmiddels hebben wij in onze scheidingspraktijk standaard aandacht voor social media na de scheiding en is er een bepaling opgenomen in ons ouderschapsplan over het gebruik van twitter, whatsapp, facebook en alle andere vormen van social media.

Wilt u ook advies over uw scheiding? Bel ons of kom langs voor een gratis intakegesprek Scheidingspraktijk Apart Verder tel. 06-21449991. Wij verzorgen uw complete echtscheiding in de regio Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Druten, Groesbeek, Arnhem en omgeving

Over de Auteur

Elise Janssen | MfN Familie Mediator Nijmegen

Facebook Twitter Google+

Mediator Echtscheiding Nijmegen. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. MfN register familie mediator. Tevens rechtbank mediator dus toevoeging (subsidie) is mogelijk. Mocht u verzekerd zijn bij de DAS rechtsbijstand dan zijn er diverse mogelijkheden voor scheidingshulp.

Bericht delen: