omgangsregeling

Omgangsregeling

De omgangsregeling is er voor de moeder en de vader. Uiteindelijk met het doel om het kind een stabiele omgeving te bieden, waarin jullie op een nette manier met elkaar om kunnen blijven gaan.
Tip: veel vaders hebben het idee dat ze voor de omgangsregeling met hun kind minder sterk staan dan de moeder. Dat hoeft niet het geval te zijn. Een mediator gaat altijd uit van een objectieve en onafhankelijke benadering.
Als vader en moeder kunnen jullie samen een omgangsregeling opstellen, vast te leggen in een ouderschapsplan (ouderschapsplan). Hierin staat opgeschreven hoe jullie beiden met jullie kind(eren) om zullen gaan.
Tip: juridisch gezien is er een omgangsregeling mogelijk voor zowel de biologische als de juridische vader, mits als zodanig erkend natuurlijk.

Omgangsregeling met de vader

Met name de omgangsregeling met de vader is soms een heet hangijzer. Om goede afspraken te maken en die netjes vast te leggen is het vooral belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan en dat ook te blijven. Dat lukt op basis van mediation vaak beter dan met advocaten en een directe gang naar de rechter.

Dat neemt aan de andere kant niet weg dat alleen een rechter het recht op omgang kan ontzeggen. Zowel voor de vader als de moeder, als daar goede gronden voor bestaan. De rechter kijkt hiervoor naar de mogelijkheden voor het kind om zich te ontwikkelen, net als naar de geschiktheid van ouders voor de omgang.

In de meeste gevallen lukt het via mediation goed om tot een omgangsregeling te komen, die de beide ouders past. Houd er rekening mee dat het vervolgens van belang is om de gemaakte afspraken na te komen. Dat betekent dat jullie beiden op de afgesproken momenten klaar zullen moeten staan voor het kind of de kinderen.

Ouderschapsplan door mediator

Mediation  (mediation) kan de uitkomst bieden bij een scheiding in Nijmegen, die moet resulteren in een nette omgangsregeling voor de kinderen. Wij hebben veel ervaring met dergelijke situaties. Dat betekent dat we het gesprek kunnen faciliteren en begeleiden, zodat jullie afspraken kunnen maken in het belang van het kind of de kinderen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van mediation voor een omgangsregeling? Neem contact (https://apartverder.nl/over-ons/) met ons op rond een scheiding in Nijmegen. We helpen u er dan graag mee op weg en kunnen concreet aangeven hoe we kunnen bijdragen aan een goede omgangsregeling met de kinderen.

 

Over de Auteur

Elvira Miggelbrink-Peters

Facebook

MfN register Mediator Echtscheiding Nijmegen. Register Financieel Echtscheidingsadviseur. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Herveld, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek.

Bericht delen: