Wat wijzigt er in de kindregelingen vanaf januari 2015?

In 2015 zullen de kindregelingen versoberd worden van 11 regelingen naar 4 (+ de gratis schoolboeken die blijven). Kinderbijslag, kindgebondenbudget, de inkomensafhankelijke combinatiekorting en de kinderopvangtoeslag blijven. Het fiscale voordeel dat u krijgt voor de betaalde kinderalimentatie vervalt ook! Vaak is dat voordeel meegenomen in de draagkracht voor de kinderalimentatie of partneralimentatie. Dit gaat u dus zeker in uw portemonee voelen. Het kindgebondenbudget wordt verhoogd voor ouders met een lager inkomen en daarmee wordt het wegvallen van andere regelingen (deels) gecompenseerd.

Vanaf december 2014 zal de belastingdienst een rekentool die een globale indicatie geeft beschikbaar hebben op hun site www.belastingdienst.nl. Vanaf januari 2015 kunnen wij voor u een accurate en volledige berekening maken van uw fiscale voordeel én welke consequenties dit heeft voor de verdeling kosten kinderen en kinderalimentatie.

Neem gerust contact op Scheidingspraktijk Apart Verder voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgesprek.

Over de Auteur

Elise Janssen | MfN Familie Mediator Nijmegen

Facebook Twitter Google+

Mediator Echtscheiding Nijmegen. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. MfN register familie mediator. Tevens rechtbank mediator dus toevoeging (subsidie) is mogelijk. Mocht u verzekerd zijn bij de DAS rechtsbijstand dan zijn er diverse mogelijkheden voor scheidingshulp.

Bericht delen: