Ouderverstoting PAS syndroom

Eerder schreef ik al een artikel over ouderverstoting of in andere woorden het PAS syndroom. PAS syndroom staat voor Parental Alienation Syndrome. Het komt er simpel gezegd op neer dat ouders hun kind of kinderen niet meer zien.

Nu is er een filmpje op you tube waarin een volwassen man, zoon van gescheiden ouders verteld over het PAS syndroom. Hij omschrijft heel duidelijk over hoe je de helft van jezelf haat, omdat die helft lijkt op de ouder van wie door de andere ouder wordt gezegd dat hij zo slecht is. Op zijn eigen bruiloft ziet hij voor het eerst zijn vader weer en komt achter het ware verhaal.  En is in shock over het feit dat zijn beste vriend zegt dat hij zo op zijn vader lijkt, terwijl hem is ingeprent door zijn moeder dat zijn vader zo ontzettend slecht is. Hij legt uit hoe vreselijk het is dat wanneer je iets verkeerd doet als kind je op je donder krijgt omdat je zo op je vader lijkt en welk effect dat op hem heeft gehad als kind. Een heel erg indrukwekkend verhaal van een volwassen man die terug kijkt op hoe zijn gescheiden ouders met elkaar omgingen.

Bekijk hier de film:

Regelmatig ligt de aanleiding voor de ouderverstoting in het zogenaamde “adieu gesprek”, zeg maar de scheidingsmelding waarin wordt aangegeven dat de liefde is gestopt en je wilt scheiden.  Als mediator weet ik dat het belang van een goed afscheidsgesprek cruciaal is om de scheiding goed te laten verlopen voor nu en voor de toekomst. Ik merk dat niet iedereen bij mij aan tafel erop zit te wachten om met hun mediator ook nog eens de reden van de scheiding door te spreken, maar toch is het uitermate belangrijk. Wanneer dat namelijk duidelijk en begrepen is, gaat het uiteindelijke proces vele malen sneller. Het voorkomt ook heel veel narigheid, want je blijft tenslotte ouders voor eens en altijd.  Je gaat als ouders wel Apart Verder, maar je wilt als ouders er wel samen zijn voor je kinderen.  Daarom is het van groot belang om goed te blijven praten, ook over moeilijke en pijnlijke onderwerpen. Uiteraard begeleiden wij u graag daarbij en hebben een zelfs een speciaal programma voor uw kinderen, zodat zij ook leren omgaan en praten over de scheiding.

Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij, Elise Janssen, op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. MfN register familie mediator.

Over de Auteur

Elise Janssen | MfN Familie Mediator Nijmegen

Facebook Twitter Google+

Mediator Echtscheiding Nijmegen. Scheidingshulp. Wilt u hulp bij het regelen van uw scheiding, voor u en uw kinderen? Woont u in de regio Nijmegen, Wijchen, Druten, Bemmel, Malden, Beuningen, Groesbeek, Arnhem e.o.? Neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek. MfN register familie mediator. Tevens rechtbank mediator dus toevoeging (subsidie) is mogelijk. Mocht u verzekerd zijn bij de DAS rechtsbijstand dan zijn er diverse mogelijkheden voor scheidingshulp.

Bericht delen: